francine vd heijden cdhoes schubertMuzikale vrienden: Een concert voor Franz Schubert…

Vriendschap doet mooie dingen met mensen, Schubert wist het als geen ander: bij zijn vrienden kon hij steeds aankloppen. Zij organiseerden de Schubertiaden, onderkenden zijn genie en probeerden zijn werk te promoten. En als Franz weer eens op zwart zaad zat, gaven ze hem geld of onderdak.

Vriendschap is ook een voelbare inspiratiebron op de cd Schubert, fern und nah van sopraan Francine van der Heijden. Bart van Oort, Phyllis Ferwerda, Frank van de Brink, Remy van Kesteren, Dirk Luijmes en Marc Pantus werkten mee aan een prachtige cd met liederen van Schubert, opgenomen voor het label Quintone. Op 17 september wordt deze cd gepresenteerd met een concert in de Waalse Kerk Amsterdam. Op het programma staan Gretchen am Spinnrade, Nähe des Geliebten, Heidenröslein, het duet Licht und Liebe en een aantal minder bekende liederen van Schubert. 

De presentatie is in handen van Marc Pantus en na afloop is er een meet en greet. Onder het genot van een feestelijk glas wordt dit een speciale gelegenheid rond de onsterfelijke en allergrootste liedcomponist Franz Schubert.

Concert 15.00 - 16.00 uur, Meet & Greet tot ongeveer 17.00 uur.