Workshop Barokzang

Op zaterdag 19 februari 2022 organiseert Zangstudio Heeslust een workshop Barokzang. We hebben twee zeer ervaren musici bereid gevonden de workshop te verzorgen: tenor Joost van der Linden en Ursula Dütschler (clavecimbel en fortepiano). Belangstellenden kunnen de workshop volgen. De workshop vindt plaats op zaterdag 19 februari in de Petruskerk in Hees (tegenover de Zangstudio). De workshop start om 10.15 uur en duurt tot 17.00 uur.

Joost van der Lindencd-2004-grande.jpg

 

Workshop Frans Lied

5/6 juni ‘21 :  (nog nèt niet openbaar) Workshop Frans Lied

De bekende bas-bariton Jasper Schweppe, https://www.jasperschweppe.nl/

geeft 8 leerlingen les die Frans liedrepertoire hebben ingestudeerd.

Zoom-workshop 2

Zaterdag 13 maart, 11.30U. : Zoom-workshop 2

Op deze zaterdag vertelt de veelzijdige componist Joost Kleppe over componeren voor de stem.

Leerlingen studeren hiervoor een ensemblestuk en een lied van de Joost Kleppe in.

http://www.joostkleppe.nl/.

Zoom-workshop 1

Op 7 februari 2021, om 14:00 uur geeft dirigent Marc Buijs een kleine zoom-workshop.

Marc zal met ons inzoomen op twee liederen van Robert Schumann:

-Du bist wie eine Blume

-Mondnacht

 

Na afloop heffen we het glas op een creatief en vocaal zangseizoen.

 

Het lied Du bist wie eine Blume:

Hoge ligging

Midden ligging

Lage ligging

Het lied Mondnacht (midden ligging):

Pagina 1

Pagina 2

Een muzikale Elfstedentocht

Longen & Tongen 2020-2021

dirkkaart

 

Een muzikale Elfstedentocht

Nu verre reizen zijn afgeraden, blijven sopraan Francine van der Heijden en toetsenist Dirk Luijmes het komende concertseizoen dichtbij huis. Ze doen elf verschillende locaties in Nederland aan, waar ze muziek laten horen uit de provincie waarin ze zich op dat moment bevinden. Luijmes neemt het ‘oer-Hollandse’ harmonium mee, maar laat ook een deel van Neerlands orgelpracht horen. Tijdens hun muzikale Elfstedentocht doorkruist het duo tegelijkertijd de vaderlandse muziekgeschiedenis en legt het onbekende schatten van eigen bodem bloot. In elf verschillende concerten klinken werken van vroegbarokke kapelmeesters, dansante stukken van hofcomponisten, vergeten klassieke pareltjes, romantische karakterstukken en versere Hollandse noten.

Concerten in 2020  (reserveren is in veel gevallen verplicht)

4 juni Vlaardingen Grote Kerk 15.00 uur

Muziek uit Zuid-Holland.  Werken van o.a. onstantijn Huygens, Josina van Boetzelaer, Christian Friedrich Ruppe, Alexander Voormolen, Aad Zoutendijk en Hans Koolmees.

29 augustus Utrecht,  Nicolaikerk. 13.00 uur

Muziek uit Utrecht: werken van o.a. Van Eijken, Hol, Van Rennes, Wammes en Welmers.

20 september Zutphen: Walburgskerk. 16.00 uur

Muziek uit de IJsselstreek: werken van Bastiaans, Brandts Buys en Matter (première).

https://www.baderorgel.nl/concert/langs-de-ijssel-20sept2020/

27 september: Panningen: Kapel Missiehuis Lazaristen. 15.00 uur

Muziek uit Limburg; werken van Leenders, Dumont, Tijssen, Cuypers.

http://www.orgelkringpeelenmaas.nl/agenda.html 

Het vervolg van de Elfstedentocht vindt plaats vanaf najaar 2021.

Kijk voor actuele informatie op de websites van de plaatselijke kerken/organisaties of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  

Een muzikale Elfstedentocht is een project van de Stichting Longen & Tongen en wordt mede mogelijk gemaakt door diverse orgelorganisaties en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Workshop "Frans lied"

In november 2020 werkt bariton Jasper Schweppe met 8 leerlingen van de zangstudio aan Franse liederen. Deze liederen zijn het afgelopen seizoen door de leerlingen voorbereid. Vanwege COVID-19 is deze liedklas helaas niet openbaar. 

Workshop "Adem"

Op 1 februari 2020 verzorgde sopraan/zangdocente Catharina Jansen een lezing over ademsteun. Daarna wandelde het gezelschap van 15 deelnemers naar de praktijkruimte van Nora van Eenennaam.  Ga naar https://yogavaruna.nl/contact/ om via haar yoga-aanwijzingen de connectie met adem en lijf te zoeken.

Workshops voor tenoren afgerond

Op 25 oktober 2019 nam tenor/zangdocent/logopedist Emiel Hoefnagel de derde tenorsessie voor zijn rekening. Eerdere sessies werden verzorgd door Frank Fritschy en Joost van der Linden.

07-02-2019:  Workshop tenoren in zangstudio Heeslust!

Met trots kan ik jullie melden dat mijn eigen docent Joost van der Linden, tenor (https://www.joostvanderlinden.nl/cms/) op 7 februari een workshop verzorgt, van 19.30. tot 21.30U. Joost zal aandacht besteden aan een overgangsgebied van de tenorstem, passagio geheten. Klinkerkleuring, ademgebruik, etc.

 

Het is de tweede workshop in de serie de tenorsessiesOpnieuw is er voor een aantal van jullie gelegenheid om tijdens het tweede deel van de workshop (er is een pauze met koffie/thee) individueel tewerken aan een lied of een aria, maar het is ook interessant om vanaf de zijlijn rustig toe te horen en te kijken.  Er is plaats voor 12 à 14 deelnemers, daarvan kunnen 5 tenoren na de koffiepauze individueel met Joost werken, terwijl de andere deelnemers rustig toekijken. Voor pianobegeleiding wordt gezorgd. Een mooi en muzikaal 2019 gewenst,

 

Francine van der Heijden.

Zangstudio Heeslust

Korte Bredestraat 18 6543ZR Nijmegen ,

Meld je graag aan via e-mail: iDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

2019

Goed nieuws! De workshop van voorjaar 2019 is bekend: Marc Pantus, zanger/ regisseur, werkt met leerlingen ( zo mogelijk duo’s) van de zangstudio. Aan de vertolking en presentatie van een lied of aria. Meer informatie en de exacte datum volgen nog.

Activiteiten studio 2018 

workshop voor tenoren

02-10, De ervaren en succesvolle tenor Frank Fritschy verzorgde een workshop voor tenoren. Er was veel belangstelling voor deze avond en er waren helaas meer aanmeldingen dan plaatsen. Met 14 gelukkigen werkte Frank toegewijd en intensief, maar we hadden makkelijk nog een uurtje langer kunnen doorgaan.

yoga en zang

Op 22/23 september  verzorgden Phyllis Ferwerda en ikzelf een weekend yoga en zang

Er was plaats voor tien deelnemers. Deze groep werkte intensief aan yoga onder leiding van Phyllis, zong en groupe op zaterdag en at daarna een ayurvedische maaltijd. Op zondag opnieuw opening met yoga, daarna zong eenieder een lied of aria waarna we na de ayurvedische lunch afsloten met yoga. Een groot succes dit weekend, gezien de eensgezindheid van de groep en de geduldige en vakkundige werkwijze van Phyllis Ferwerda.

Midzomernachts-dromen…

Op 22 juni deelden de zangleerlingen van studio Heeslust hun zangplezier met elkaar tijdens de leerlingenavond met het thema Midzomernachts-dromen. Het openingskoor uit Mendelssohns A Midsummernight’s dream werd samen gezongen en creëerde een warme aanvang van een mooie zomeravond.

Op vrijdag 20 oktober 2017 zingt Francine van der Heijden de aria Ch'io mi scordi di te tijdens het Mini Mozart Festival in Tivoli Vredenburg.

minimozartHet is weer tijd voor Mozart! Al jaren klinkt de muziek van de grootmeester in alle concertzalen, radioprogramma’s, op CD’s en in huiskamers, waardoor het lijkt alsof al zijn werken bekend zijn. Niets is minder waar. Slechts een deel van zijn kamermuziek wordt regelmatig uitgevoerd en daarom hoort u tijdens het Mini Mozart Festival bekende én minder bekende werken van Mozart. De concerten worden van 15 t/m 20 oktober gespeeld door het Orkest van de Achttiende Eeuw, de Van Swieten Society en Symphonie Atlantique.

Tijdens het slotconcert van het festival zingt Francine van der Heijden de aria Ch'io mi scordi di te (KV 505). Op de fortepiano: Petra Somlai.

Klik hier voor meer informatie.

Lancering CDOp 17 september 2017 presenteert Francine van der Heijden haar CD Schubert, Fern und Nah in de Waalse Kerk in Amsterdam.

Op het programma staan Gretchen am Spinnrade, Nähe des Geliebten, Heidenröslein, het duet Licht und Liebe en een aantal minder bekende liederen van Schubert. 

De presentatie is in handen van Marc Pantus en na afloop is er een meet en greet. Onder het genot van een feestelijk glas wordt dit een speciale gelegenheid rond de onsterfelijke en allergrootste liedcomponist Franz Schubert.

Concert 15.00 - 16.00 uur, Meet & Greet tot ongeveer 17.00 uur.   
Meer informatie en tickets >