Op vrijdag 20 oktober 2017 zingt Francine van der Heijden de aria Ch'io mi scordi di te tijdens het Mini Mozart Festival in Tivoli Vredenburg.

minimozartHet is weer tijd voor Mozart! Al jaren klinkt de muziek van de grootmeester in alle concertzalen, radioprogramma’s, op CD’s en in huiskamers, waardoor het lijkt alsof al zijn werken bekend zijn. Niets is minder waar. Slechts een deel van zijn kamermuziek wordt regelmatig uitgevoerd en daarom hoort u tijdens het Mini Mozart Festival bekende én minder bekende werken van Mozart. De concerten worden van 15 t/m 20 oktober gespeeld door het Orkest van de Achttiende Eeuw, de Van Swieten Society en Symphonie Atlantique.

Tijdens het slotconcert van het festival zingt Francine van der Heijden de aria Ch'io mi scordi di te (KV 505). Op de fortepiano: Petra Somlai.

Klik hier voor meer informatie.

Op zondag 22 oktober 2017 presenteren Francine van der Heijden en Bart van Oort de CD 'Schubert: fern und nah' in de Vereeniging.

CD cover 1Vriendschap doet mooie dingen met mensen, Schubert wist het als geen ander: bij zijn vrienden kon hij steeds aankloppen. Zij organiseerden de Schubertiaden, onderkenden zijn genie en probeerden zijn werk te promoten. En als Franz weer eens op zwart zaad zat, gaven ze hem geld of onderdak. 

Vriendschap is ook een voelbare inspiratiebron op de CD Schubert, fern und nah van Francine van der Heijden. Bart van Oort, Phyllis Ferwerda, Frank van de Brink, Remy van Kesteren, Dirk Luijmes en Marc Pantus werkten mee aan haar CD met liederen van Schubert, opgenomen voor het label Quintone. 

In dit matineeconcert verzorgen Francine van der Heijden en Bart van Oort een voorproefje van deze CD. In een interview met Dorine Steenbergen vertellen zij over de totstandkoming van de opname. Na afloop van de presentatie zullen zij u persoonlijk de hand schudden. 

Op het programma staan Heidenröslein, der Musensohn en een aantal minder bekende liederen van de allergrootste liedcomponist: Franz Schubert. Aanvang 16.15 uur, m.m.v. journaliste Dorine Steenbergen en Frank van den Brink (klarinet).

Klik hier voor tickets.

Lancering CDOp 17 september 2017 presenteert Francine van der Heijden haar CD Schubert, Fern und Nah in de Waalse Kerk in Amsterdam.

Op het programma staan Gretchen am Spinnrade, Nähe des Geliebten, Heidenröslein, het duet Licht und Liebe en een aantal minder bekende liederen van Schubert. 

De presentatie is in handen van Marc Pantus en na afloop is er een meet en greet. Onder het genot van een feestelijk glas wordt dit een speciale gelegenheid rond de onsterfelijke en allergrootste liedcomponist Franz Schubert.

Concert 15.00 - 16.00 uur, Meet & Greet tot ongeveer 17.00 uur.   
Meer informatie en tickets >

beeld zangles 01Op vrijdag 2 december en zaterdag 3 december 2016 gaan we aan de slag met deskundigen op het gebied van barokmuziek. Joost van der Linden studeerde blokfluit en zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Joost was jarenlang freelance verbonden aan het Nederlands Kamerkoor en het Amsterdam Baroque Choir o.l.v. Ton Koopman, voor wie hij ook meermalen solistisch heeft opgetreden. Ursula Dütschler, bekend van talloze opnamen op klavecimbel en fortepiano, is werkzaam bij verschillende orkesten. Zij zal begeleiden op haar klavecimbel en eveneens aanvullend commentaar geven.

Ursula en Joost willen met deelnemers 3 x 20 à 25  minuten aan barokrepertoire werken. Op vrijdag beginnen we om 16.00 uur en werken we tot ongeveer 21.00 uur. We pauzeren met een kleine gezellige maaltijd. Deze eerste sessie is niet openbaar. Op zaterdag starten we met koffie om 10.00 uur. en werken we tot 16.30 uur. Op deze dag is er koffie thee en een lunch en zijn toehoorders welkom.

Kosten: Deelname aan deze workshop inclusief een drankje en een hapje op z'n tijd: € 120
Toehoorders zijn op zaterdag van harte welkom. Toegang € 15 (leerlingen Zangstudio gratis)
Graag voor 20 november aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je deelnemen: schrijf graag wat over jezelf op in een regel of tien en vermeld het repertoire dat je zou willen doornemen.

In juni 2016 vond een geslaagde duo-klas plaats onder leiding van pianiste Phyllis Ferwerda. We hebben genoten en veel geleerd.

Bijna alle leerlingen hebben deelgenomen aan de voorzingmiddag in februari 2016! Op twee vleugels begeleid door Hanka en Gerard, was dit een feestelijke zangparty met chansons, kleinkunst, vocalises en Italiaans sentiment. 

Op 25 maart verzorgt Gerard op 't Veld van 16.00 uur tot 17.30 uur een lezing met beeld- en muziekfragmenten over de Johannespassie van J.S. Bach. Eenieder die deze lezing graag wil bijwonen is van harte welkom. Graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een vrijwillige kleine bijdrage wordt op prijs gesteld.

Op 29 november 2015 het vertelconcert : WILLEM in NIJMEGEN, WOLFGANG in NEDERLAND  in zangstudio Heeslust. Aanvang 12.00 uur, einde 13.30 uur.

Over de geboorte van ons Koninkrijk en hoe een fortepiano geschiedenis speelt.

Met medewerking van Ursula Dütschler op  fortepiano. Mocht je zin hebben om naar de vertelling te komen luisteren, meld je graag even aan.

De toegang is vrij maar een bijdrage achteraf wordt op prijs gesteld. In de pauze is er een klein hapje en een drankje.